Hva er Facebook For Real?

I dag lanserte vi kampanjen Facebook for real. I den forbindelse har vi laget 10 nye regler, opprettet en ny Facebook-side som heter FB for real og satt ting på spissen for å fremme vårt budskap. Men hva vil vi egentlig med dette? Er det janteloven vi fronter? Skal folk bare slutte å dele ting nå?

Nei, snarere tvert i mot. I UngHjelp gjør vi dette for å sette fokus på at ungdom som har det vanskelig og sliter med depresjoner, opplever at virkeligheten blir enda tøffere å forholde seg til når ”alle andre” fremstår som perfekte på Facebook og i andre sosiale medier. Forskning og studier viser at dette er tilfelle og fastslår at jo mer tid vi tilbringer på Facebook, desto mer misfornøyde blir vi med våre egne liv.

Vårt ønske er å sette fokus på en utvikling som vi mener det er viktig å snu før den går for langt. For er det ikke av og til litt i overkant mange bilder av flotte solnedganger, gourmetmiddager og ekstremt vakre hverdagsklær? Blir det ikke noen ganger litt for mye av det gode? Og hvem er det vel som lever et liv med bare bra eller dårlige dager? Ingen vi kjenner, det er helt sikkert. At de nye reglene kommer til å vekke debatt, det er det ingen tvil om, alt annet hadde vært overraskende. Vi ønsker å få en bedre balanse mellom de perfekte og mindre perfekte øyeblikkene – for å vise hvordan livet faktisk er.

Det er ikke vår oppgave, ei heller ønske, å diktere hva som er ekte for hver enkelt person. Det er et individuelt spørsmål. Derfor har vi tatt i bruk humor og ironi når vi har utformet reglene. Og ja, de er skrevet for å skape debatt. Vårt håp er jo at man begynner å tenke litt gjennom hva det er man legger ut og hvilken verdi det har for andre. Det håper vi at alle kan forstå.

For når alt kommer til alt er målet vårt simpelthen et litt ærligere Facebook. Et Facbook som viser livet som det faktisk er, ikke som det fremstår gjennom et filter.

UngHjelp er en frivillig organisasjon, drevet av ungdom – for ungdom. Vi jobber for å spre kunnskap om ungdom og psykisk helse. Til daglig deler vi historier og går i dialog med ungdom som trenger noen å snakke med. I tillegg driver vi Ungdomshjelpen, en chattetjeneste som lar ungdom snakke med ungdom om sine problemer.