UngHjelp ble stiftet i 2012 av 5 ungdommer i alderen 17-19 år. Målet var å hjelpe andre som også sliter og har slitt psykisk. Det var viktig å lage en organisasjon for ungdom, av ungdom. En organisasjon som snakket på ungdoms premisser.

UH-07_2200px

 

UngHjelp er en frivillig organisasjon som jobber for å dele barn og unges historier og erfaringer med psykisk helse. Målet er øke kunnskapen om psykisk helse blant unge mennesker, for deretter å gjøre det mindre tabu og enklere å snakke om. Noe som også gjør det enklere å takle eventuelle problemer. På unghjelp.no lar vi ungdom og barn dele erfaringer, opplevelser og historier med andre som har opplevd det samme.

 

UH-08_2200px

 

Ungdomshjelpen

Hver tirsdag, torsdag og søndag er vår chattetjeneste Ungdomshjelpen åpen. Fra klokken 20.00 – 22.00 kan du dele det du har på hjertet med andre unge. Blant oss som sitter i «Ungdomshjelpen» finner du personer med ulike livserfaringer og som står til rådighet for ungdom som ønsker å snakke, uansett hva det måtte gjelde. Mange tar kontakt fordi de er ensomme, andre fordi de har konkrete spørsmål og ting de lurer på. Flere av de som har chattet med oss sier at de er mer komfortable med å snakke med noen som har opplevde noe lignende selv. Å dele tanker og følelser kan ofte være enklere på nettet. Og husk – vi har taushetsplikt.