Unghjelp i Canada 2015

Tilbake til aktuelt
Tilbake til aktuelt

Våren 2015 fikk vi den store nyheten om at Unghjelp skulle få bli med TIPS* til Canada, og være med på International Association For Youth Mental Health, en av verdens største mental helse konferanser. Her skulle vi få høre om organisasjoner verden rundt, og ikke minst: få presentere Unghjelp!

IMG_6021

Den 6. Oktober stod vi klare med koffertene pakket, og motivasjonen på topp. Vi var klare for å spre ordet om alt det vi står for, og gjør for psykisk helse i Norge.  Med oss hadde vi lederen i Mental Helse Ungdom, og gjengen fra TIPS. Etter en altfor lang flytur var vi endelig i Canada, og nå med enda mer motivasjon.

1947069-9-1444303433742

8. Oktober startet konferansen, og vi gjorde oss klare til en workshop. Her skulle alle deltakerne få mulighet til å dele hvordan man er kreativ på nettet, og sammen ha en team-building og støtte hverandres ideer.
På kvelden var det klart for den offisielle åpningen av konferansen, her fikk vi snakket med kjempe mange interessante ungdoms-organisasjoner fra blant annet Irland og Australia.

Tidlig morgenen etter startet vi dagen med foredrag fra forskjellige organisasjoner, hvor vi fikk mange ideer til hvordan Unghjelp i fremtiden kan forme seg til et større og bedre tilbud for unge.

IMG_6088

Den siste dagen var dagen Unghjelp skulle presenteres på tabletop. Her gikk vi fra bord til bord og fortalte kort om organisasjonen vår, og hva vi står for.  Alle tilbakemeldingene vi fikk var overveldende positive, og vi fikk gang på gang bevist at det ikke er mange organisasjoner i verden som gjør det samme som oss – men at alle stod igjen med samme tanke: Det vi gjør er viktig og meningsfullt.

IMG_6122 IMG_6076

* TIPS er et tilbud som arbeider for å oppdage og behandle alvorlige psykiske lidelser så tidlig som mulig. http://www.tips-info.com/