Forskjellen på å få hjelp til refinansiering av gjeld uten sikkerhet og med sikkerhet

For deg som akkurat har begynt å utforske dine muligheter for å forbedre dine lånevilkår slik at det blir enklere å nedbetale gjeld, så kan det være litt forvirrende å høre om refinansiering av gjeld uten sikkerhet og med sikkerhet; hva er egentlig forskjellen mellom disse to? Og hva har den å si for deg som låntaker?

Det er akkurat det vi skal svare på i dagens blogginnlegg. Vi begynner med å forklare hva gjeld med og uten sikkerhet er.  

Hva er gjeld med sikkerhet?

Gjeld med sikkerhet er når du tar opp lån – for eksempel forbrukslån, billån, eller boliglån – og stiller med en form for sikkerhet til banken om at du kommer til å betale tilbake pengene du låner. Dette kan være et hus eller en hytte du eier, eller annen eiendom. En kausjonist kan også stille med sikkerhet. Hvis det skulle være slik at du ikke får til å nedbetale gjelden, så kan banken innkreve pengene sine i form av sikkerheten du oppga i kontrakten. 

Hva er gjeld uten sikkerhet?

Gjeld uten sikkerhet er det motsatte; lån du tar opp uten å gi banken noen form for sikkerhet om at du kommer til å betale tilbake pengene du låner. Hvis du ikke er i stand til å nedbetale gjelden din vil det til slutt være banken sitt problem (og ditt, selvsagt), og de kommer ikke til å få tilbake pengene sine. 

Hva er forskjellen på å få hjelp med gjeld uten sikkerhet og med sikkerhet?

Når vi så ser på hvilke ulike ting du kan forvente angående å få hjelp til refinansiering av gjeld uten sikkerhet og med sikkerhet, så er er det ganske naturlige forskjeller mellom disse to metodene: 

  • Ved refinansiering uten sikkerhet gir man som sagt ingen trygghet for banken om at lånet kommet til å bli nedbetalt. Da kan de kun vurdere lånesøknaden basert på inntekt, jobbsituasjon, gjeldshistorikk, og andre ting som de ser på når de godkjenner eller avslår søknadene. Siden de ikke er garantert å få pengene sine tilbake, blir de da nødt til å øke rentene noe for at forretningsmodellen skal være lønnsom over tid. 
  • Det er enklere å få godkjent lønesøknad om refinansiering av gjeld med sikkerhet, siden vi gjør det mulig for banken å få igjen pengene hvis noe skulle gå galt eller vi ikke er i stand til å betjene lånet. 
  • Det er ikke alle banker som godkjenner refinansiering av gjeld uten sikkerhet, gitt den høye risikoen som tas fra deres side. Derfor har visse banker spesialisert seg på å bistå med slike lån. 

Andre forskjeller finnes også, men de tre ovenfor er noen av de viktigste som du muligens vil støte på når du er på utkikk etter et refinansieringslån. 

Husk! Betaler du ikke gjelden som avtalt, vil den gå til inkasso og etterhvert vil du få en betalingsanmerkning. 

Hvordan få hjelp til refinansiering av gjeld uten sikkerhet?

Det er ganske enkelt å få hjelp til refinansiering av gjeld uten sikkerhet, så lenge du har god nok gjeldshistorikk og inntekt, og kontakter de riktige bankene. En finansagent kan hjelpe deg med dette. En annen måte er å gå til en finanstjeneste som hjelper deg gjennom prosessen ved å få deg til å utfylle en lånesøknad som de da sender ut til opptil 20 banker, slik at du kan sammenligne de beste tilbudene fra bankene som godkjenner lånet. Da blir det opp til deg å velge lånet med de gunstigste rentene og nedbetalingsvilkårene.